Geschiedenis

Kwekerij "De Wintertuin" is gevestigd aan de Noordlierweg 4a in De Lier. De Wintertuin is in 1999 opgericht met als doel het overwinteren van kuip-en terrasplanten. Van hieruit is ook de naam ontstaan.

In het voorjaar van 2000 is een begin gemaakt met het opzetten van de eerste Bougainvillea’s, met als resultaat dat er eind 2000 een kas van 12000 m² vol stond met Bougainvillea’s.

In 2001 zijn de planten voor het eerst in de handel gekomen, in de kleuren paars en rose. In dit zelfde jaar is een selectie op gang gekomen binnen het verkregen assortiment. Het gevolg hiervan was het zelf opzetten van moederplanten. Het jaar 2002 is een seizoen geweest van meer kwaliteit, dit mede door het constante uitselekteren. Ook is er in deze periode een rode Bougainvillea ontdekt, welke veelbelovend voor de toekomst is.

Vanaf het jaar 2003 kunnen we spreken over 100% raszuiverheid, met als gevolg een homogeen product, welke ontstaan is door constante bewaking en het zeer kritisch beoordelen van het (stek)materiaal.

De stek van de Bougainvillea is afkomstig van eigen moederplanten, en zijn volledig zelf opgekweekt.

Vanaf de maand november staat er al een zeer goed product klaar voor het komende seizoen!

Nieuws

Particulieren verkoop:

Wij hebben jaarlijks op zaterdagen van 08.00u tot 11.30u verkoop voor particulieren. Op de zaterdag voor moederdag hebben we ook jaarlijks grote verkoop voor particulieren met een breed assortiment.

Bezoek aan de kwekerij

Bent u nieuwsgierig hoe het bij ons aan toe gaat in de kwekerij kom gerust een keer kijken. Neem even contact met ons op voor een afspraak. Een bezoek in het voorjaar aan de kwekerij is zeker de moeite waard.

Volg ons ook via Facebook voor de laatste tips en vernieuwingen.