Verzorgingstips

AA Collection

1. Aankoop van een Bougainvillea

Als u een Bougainvillea in het voorjaar koopt dan is het niet verstandig om deze direct te verpotten dit geeft veelal problemen aan de wortels.

2. Standplaats

De ideale plek voor een Bougainvillea is een zonnige, redelijk beschutte plaats op uw terras of balkon. Het is raadzaam bij nachtvorst de Bougainvillea gedurende de nacht binnen te zetten.

3. Watergift

Een Bougainvillea die buiten staat neemt afhankelijk van de weersomstandigheden water op vooral bij zonnig weer is dagelijkse controle op waterbehoefte nodig. Als u de plant wat droger houd zal deze rijker bloeien. Zorg ervoor dat overtollig water altijd uit de pot kan, een Bougainvillea heeft een hekel aan "natte voeten".

Naast water heeft de Bougainvillea ook voeding nodig 1x per 14 dagen is voldoende, u kunt gebruik maken van langzaam vrijkomende meststoffen verkrijgbaar bij uw tuincentrum.

4. Ziekten en plagen

De Bougainvillea is niet erg gevoelig voor schadelijke insecten, soms is een aantasting van groene of zwarte bladluis mogelijk. Bestrijding is mogelijk door zeepspiritus: u neemt 20ml. vloeibare zeep + 10ml. spiritus in 1 liter water, spuit de plant om de 5 dagen totdat er niets meer te zien is van de luis. Een andere mogelijkheid is bij uw tuincentrum te raden te gaan.

5. Groei in voorjaar - zomer - najaar en winter

Nadat u uw Bougainvillea heeft aangekocht en deze uiteraard niet verpoot heeft is het toch nog mogelijk dat de bloemen er makkelijk afvallen, dit kan allerlei oorzaken hebben. Bougainvillea's zijn gevoelig op veranderingen met name transport en te lang onder donkere omstandigheden bewaren geven bloemval. Wees niet ongerust de bloemen zullen terugkeren vaak nog rijkelijker dan voorheen. In de zomer zal de Bougainvillea veelal rijk bloeien tot in september/oktober toe, met de watergift zal bij afnemende zon geminderd moeten worden. Dit draagt bij aan een goed wortelgestel voor de winter.

Overwinteren van uw Bougainvillea is mogelijk bij 5-10gr C op een lichte plaats.Zorg dat de wortels niet nat zijn echter ook niet té droog. In de wintermaanden kan de plant zijn blad verliezen, dit is normaal, het is nu ook de tijd om de plant te snoeien in het door u gewenste model. Het verpotten naar een evt. grotere pot is nu ook mogelijk.

Houd er rekening mee dat in het tweede jaar de Bougainvillea later bloeit. Dit kan enigsinds beïnvloed worden door wat droger te kweken en voldoende voeding te geven.

Wij wensen u veel plezier met uw Bougainvillea en zullen u op deze site, op de hoogte houden met nuttige tips.

Nieuws

Particulieren verkoop:

De openingstijden voor de particuliere verkoop aan het bedrijf dit jaar:

- Zaterdag 13 April (08.00-12.00)
- Zaterdag 20 April (08.00-12.00)
- Zaterdag 27 April (08.00-12.00)
- Zaterdag 4 Mei (08.00-12.00)
- Zaterdag 11 Mei ( 08.00 – 15.00) Grote Moederdag Verkoop
- Zaterdag 18 Mei (08.00-12.00)
- Zaterdag 25 Mei (08.00-12.00)

Social:

Volg ons ook via Facebook en Instagram voor de laatste tips en vernieuwingen.